Tokat merkezin kaç köyü var?
Tokat Köy ve Mahalle Numaraları SON GÜNCELLEME 18.08.
Tokat’ta kaç köy var?
Tokat ilinin 12 ilçesi, bu ilçelere bağlı 25 belde ve 616 köyü bulunmaktadır.
Tokat Zile’ye bağlı kaç köy var?
İlçemizin deniz seviyesinden yüksekliği 710 m, yüzölçümü 1511 km2’dir. İDARİ YAPI: Merkez İlçe 117 köy, 24 ilçe ve 5 mezradan oluşan ilçemizin köylerinin genel olarak yerleşim sorunu yoktur.
Tokat Merkez ilçesi hangisidir?
Tokat İli İlçeleri, Tokat (il merkezi) Almus.
Tokat’ın en büyük ilçesi neresidir?
Merkez ilçe dahil 12 ilçeye ek olarak 77 belde ve 632 köy bulunmaktadır. Merkeze bağlı 41 ilçe, 103 köy ve 9 belde bulunmaktadır. Tokat’ın yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi Zile’dir. Nüfusu en fazla olan ilçe ise Erbaa’dır.
Tokat’ın hangi köyleri Alevi?
Reşadiye’deki köylerin 21’i Alevi ve Bektaşi köyüdür. Bu köyler; Büşürüm, Beşdere, Botankolu, Çatköy, Çevrecik, Çakmak, Çayırpınar, Döllük, Dolay, Esenköy, Gökköy, Güllüce, Özen, Öküzlü, Saraykışla, Sazak, Soğukpınar, Yeşilyurt, Toklar, Küçükbesler, Karşıkent.
Tokat hangi ilden ayrıldı?
Tokat Sancağı, bağlı olduğu Sivas vilayetinden ayrılarak 31 Mayıs 1920’de TBMM Milletvekilleri Kararı ile bağımsız bir vilayet haline getirildi. 1944’te Artova ve Turhal, 1954’te Almus, 1987’de Pazar ve Yeşilyurt, 1990’da Sulusaray ve Başçiftlik ilçeleri kuruldu.
Tokat Turhal’ın kaç köyü var?
İlçemizde 1 belde olmak üzere toplam 52 köy bulunmaktadır. İlçe merkezinde 31 mahalle ve Şenyurt beldesinde 4 mahalle bulunmaktadır.
Tokat Reşadiye’nin kaç köyü var?
Reşadiye ilçemizde 5 belde, 72 köy ve 44 yayla bulunmaktadır.
Tokat Niksar’ın kaç tane köyü var?
Niksar, sosyo-ekonomik özellikleri nedeniyle 1840 yılında Sivas Vilayeti’ne bağlı Tokat Sancağı’nın kaza merkezi olarak belirlenmiş, 1861 yılında ise resmen kaymakamlık hüviyetini kazanmıştır. Biri merkez olmak üzere 6 belediyeden ve 83 köyden oluşmaktadır.
En çok köy hangi ilçededir?
Vezirköprü, Türkiye’nin en çok köye sahip ilçesi ve Samsun’un beşinci büyük ilçesidir. Samsun ilinin Samsun merkezinden sonra beşinci büyük yerleşim yeridir.
Tokat Zile Karacaören Köyü Alevi mi?
Bir Türkmen Alevi köyü Tokat – Zile: Karacaören.
Tokat’ın eski adı nedir?
Tarih boyunca Tokat’a pek çok isim verilmiş olup en ünlüleri Comano Pontika, Komana, Evdoksia, Dokia, Dokat, Kah-Cun, Sobaru, Darün-Nusret, Darün-Nasr ve Tokat’tır.
Tokat nüfusu kaç 2024?
Tokat merkez ilçesinin nüfusunun 158 bin 646, merkeze bağlı köylerin nüfusunun ise 207 bin 741 olduğu açıklandı. Tokat’ın ilçeleriyle birlikte nüfusunun 2024 yılında 606 bin 934 olduğu bildirildi.
Amasya mı büyük Tokat mı?
Amasya İli; Orta Karadeniz Bölgesi’nin iç kesiminde yer alır. Doğusunda Tokat, güneyinde Tokat ve Yozgat, batısında Çorum ve kuzeyinde Samsun illeriyle çevrilidir. İlin yüzölçümü 5.000 km2’dir.
Tokat Merkez ilçe nüfusu kaç?
İlimiz Nüfus Bilgileriİlimiz Nüfus Bilgileri31 Aralık 2021 İtibariyle İLÇE NÜFUSUOkat (Merkez)204.907Almus23.868Artova7.
Tokat Niksar’ın kaç tane köyü var?
Niksar, sosyo-ekonomik özellikleri nedeniyle 1840 yılında Sivas Vilayeti’ne bağlı Tokat Sancağı’nın kaza merkezi olarak belirlenmiş, 1861 yılında ise resmen kaymakamlık hüviyetini kazanmıştır. Biri merkez olmak üzere 6 belediyeden ve 83 köyden oluşmaktadır.
Tokat’ın eski adı nedir?
Komana Pontika, Pontus Galatikus, Pontus Polemonniakus, Evdoxia, Dokia kelimeleri İ.D. ER’ye kadar uzanmaktadır. Bunlar Tokat tarihi kenti ve çevresinin M.S. 4. yüzyıldan Pers, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine kadar varlığını sürdüren en eski kayıtlı isimleridir.
Tokat Akyamaç Köyü Alevi mi?
Ayr Ziyareti: Merkez ilçeye 5 km uzaklıkta, bir Alevi (Bektaşi) köyü olan Akyamaç köyünün tepesinde, ağaçlarla çevrili küçük bir ovada, büyük bir Mahlep ağacının altında, taşlarla çevrili açık bir mezardır.