İçeriğe geç

Muntazir Ne

Müntezir ne demek?

Sesli Sözlük – hazır olun, bekleyin.

Muntazar ne demek?

(ﻣﻨﺘﻈﺮ) sıf. (Ar. muntaẓar, intiẓār “beklemek, ümit etmek, izlemek” kelimesinden) Olacak veya gelecek olan, beklenen şey: “Mehdî-i muntazar.” Bir seyyahın rüyasıydı sürekli / Gün doğmadan önce gün doğumundan doğan (Tevfik Fikret).

Muntazamdır ne demek?

Türkçe Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “untezam”dır. MUNTAZAM KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizde “temiz, düzenli, tertipli” anlamına gelir ve Arapça kökenlidir.

Münez ne demek?

Bu kelime cümlede sıfat olarak kullanılmıştır: “Münezzeh Zat” – “Münezzeh Allah”. Münezzeh kelimesi birini tüm kusur ve hatalardan uzak tutmak ve o kişiyi yüceltmek anlamına gelir.

Münebbi ne demek?

Ebu Tayyip’in lakabı olan El-Mütenebbi, “peygamberlik eden, geleceği haber veren” anlamına gelmektedir.

Münferid ne demek?

Kökeni: “Birey” kelimesi Arapçadan Türkçeye gelen bir kelimedir. Arapça kökenli olan “منفرد” (munfarid) kelimesinden türemiştir. “Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular.

12 İmam Mehdi kimdir?

Mehdi el-Muntazar (Arapça: المهدي المنتظر‎) veya Muhammed el-Mehdi (doğum 15 Şaban 255/30 Temmuz 869, Irak, Samarra) Şiiliğin tüm kollarını kapsayan İmamiye’nin resmi inancına göre on ikinci İmam’dır. Hala karanlıkta olduğuna ve gelecekte geri dönüp dünyaya adalet getireceğine inanılmaktadır.

Muharref ne demek din?

İlahi vahye dayanan ancak orijinal formlarını (Yahudilik, Hıristiyanlık) koruyamayan dinlere “çatışma dinleri” denir, yani değiştirilmiş veya çarpıtılmıştır. İlahi vahye dayanmayan dinler “sahte dinler”dir.

Mehdi kimdir?

Mehdi (Arapça: ٱلْمَهْدِيّ, romanize edilmiş: al-Mehdî), İslam’da son zamanlarda geleceğine ve İslam’ın dünya hakimiyetini gerçekleştireceğine inanılan kurtarıcıdır. “Hidayet edilen”, Tanrı tarafından özel ve kişisel bir şekilde yönlendirilen, Tanrı tarafından yönlendirilen kişi anlamına gelir.

Mütedahil ne demek?

Birbirini kovalayan, iç içe geçen, iç içe geçen, iç içe geçen.

Mükeffir ne demek?

İslam hukukunda tekfir (Arapça: تكفير), bir Müslümanın başka bir Müslümanı kâfir ilan etmesidir. Tekfir eden kişiye ise mukaffir denir.

Müzaf ne demek?

Hadis terimi, sahih ve hasen hadisin şartlarından bir veya birkaçını taşımayan rivayetler için kullanılır.

Münebbih olmak ne demek?

[1] (‘) Teşvik.

Müziyat ne demek?

(ﻣﻮﺫﻳﺎﺕ) i. (Ar. mūẕі „mūẕiyāt çoğul eki -āt ile, “işkence”den) pireler, sivrisinekler vb. insanları rahatsız eden küçük hayvanlar ve zararlılar.

Mülhak ne demek?

5737 sayılı Vakıflar Kanunu’na göre, 743 sayılı mülga Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce kurulmuş olup, yönetimi kurucuların altsoyu tarafından takip edilen vakıflara mülhak vakıf denir.

Müahhir ne demek?

(ﻣﻮﺌﺧّﺮ) i. (Ar. te’ḫіr mu’aḫḫir “geride bırakmak” kelimesinden gelir) Allah’ın en güzel isimlerinden biridir ve “bir sebepten dolayı istediğini geciktiren, erteleyen” anlamına gelir.

Muhazir ne demek Osmanlıca?

Muhacir, Osmanlı İmparatorluğu tarafından etnik temizlik veya anavatanlarındaki savaş gibi nedenlerle Osmanlı İmparatorluğu’na göç eden Müslümanlara verilen genel isimdir. Arapça’da “Mekke’den Medine’ye göç eden kişi” anlamına gelen kelimeden Türkçe’ye geçmiştir.

Müzahire ne demek?

Müzahir kelimesi yardım etmek, desteklemek ve desteklemek anlamına gelir. TDK sözlüğünde bu şekilde kullanılmıştır. Yardım eden biri olarak kabul edilir.

Mütedahil ne demek?

Birbirini kovalayan, iç içe geçen, iç içe geçen, iç içe geçen.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ana Kucağı Kanguru Ne Zaman Kullanılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir