İçeriğe geç

Osmanlıca Vazife Ne Demek

Vazife ne demek?

Görev kelimesi, yükümlülük anlamında kullanılan bir kelimedir. Sözlük anlamında, birinin sorumlu olduğu bir iş anlamını da taşır.

Vazife vermek ne demek?

Pozisyonunuzu öne çıkarın ve gücünüzü takdir edin.

Vazife ne demek din kültürü?

İslam düşünce ve kurumları tarihinde ve fıkıh ilminde farklı anlamlarda kullanılmış bir terimdir. Sorumluluk anlamına gelen bir fıkıh terimi. Hizmetin sona ermesi veya temsil yetkisinin geri çekilmesi anlamına gelen bir fıkıh terimi.

Muhip ne demek Osmanlıca?

muhip – İngilizce sözlük. Arapça muḥibb مُحِبّ “sevmek” kelimesinden alınmış bir ödünç kelimedir ve bu kelime ḥbb kökünden gelir.

Vazife tanımı nedir?

Görev: Hizmetin gerektirdiğini yapmak, yasakladığını yapmamak.

Vazife eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre “görev” kelimesinin eş anlamlıları vardır. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre “görev” kelimesinin eş anlamlısı “görev”dir. Bir diğer eş anlamlısı ise görevdir.

Vazife hangi dilde?

Görev – Nişanyan Sözlüğü. waẓīfa(t) وظيفة “1. “Tayın, günlük ücret, bir işin periyodik ücreti, ikinci bir ücret karşılığında yapılan iş” kelimesinden alıntıdır.

Vazife ahlaki ne demek?

Kant’a göre, bir davranışın yöneldiği amaç, o davranışın ahlakını belirleyemez; amaç ve sonuç ne olursa olsun, yalnızca görev ilkesi temelinde gerçekleştirilen bir eylemin ahlaki değeri vardır. Bu nedenle, onun ahlak felsefesine “görev etiği” denir.

Vazife ifa etmek ne demek?

İfanın kelime anlamı; bir borcu ödemek, bir görevi yerine getirmek, emir ve buyruk vermek olarak ifade edilmektedir.

Müslümanın vazifesi nedir?

Müslümanın görevi düzeltmektir! Bunlar ahlaki suçlardır. Affedilmesi mümkün değildir. Allah bu milleti adaletsizlikten ve zulümden korusun. Maddi ve manevi sorunları ortadan kaldırmalı ve dini ve ahlaki hayatı iyileştirmeliyiz.

Risalet vazifesi ne demek?

Fıkıh terimi, bir kişinin iradesinin başka bir kişiye iletilmesi anlamına gelir. Bu dünya ve ahiretle ilgili ihtiyaçlarını karşılamak için Tanrı ile insanlar arasında bir elçi olma misyonu.

Vazifenin cümlesi nedir?

GÖREV KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Sana karşı görevlerimi ihlal ediyor muyum? Nedim bugün işe geç kaldı.

Müvezzi ne demek Osmanlıca?

muvezzi – İngilizce sözlük. Arapça wzˁ kökünden gelen ve “bağışçı, dağıtıcı” anlamına gelen muwazziˁ موزّع kelimesinin bir ödünçlemesidir.

Müşrif ne demek Osmanlıca?

Arapçadaki “savurgan, israfçı” anlamına gelen srf kökünden gelen musrif مسرِف kelimesinden türemiştir.

Mübayin ne demek Osmanlıca?

1. Ayrı, farklı, farklı, farklı.

Askerde vazife ne demek?

Hizmet göremezlik, görev başında hastalık veya kaza nedeniyle görevini sürekli olarak yapamayacak durumda olan memur, astsubay ve erlere verilen bir statüdür.

Vazifenin cümlesi nedir?

GÖREV KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Sana karşı görevlerimi ihlal ediyor muyum? Nedim bugün işe geç kaldı.

Vazife mağduru ne demek?

(d) Bir fabrika, atölye veya benzeri bir işyerinde işe başlamadan önce, iş sırasında veya iş tamamlandıktan sonra meydana gelen ve o işyerinin veya işin konusunun özelliğinden kaynaklanan bir kazaya (iş göremezlik) ve bundan zarar görenlere (iş göremez) denir.

Görev ve vazife anlam ilişkisi nedir?

Türkçe Dil Kurumu’na göre görev kelimesinin eş anlamlısı “görev” olarak tanımlanmıştır. Farklı yazılışları olan bu kelimeleri anlam bakımından eşit olarak, cümlelerde veya tek tek değerlendirmek mümkündür. “Görev” kelimesi Türkçe’de “görev” ile eş anlamlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir