İçeriğe geç

Hünerlisin Ne Demek

Hünerlidir ne demek?

1. Becerikli, bilgi ve yeteneği olan, usta: Bunun için çok zengin, çok sabırlı ve çok becerikli olmak gerekir (Yâkup K. Karaosmanoğlu).

Hünerdir ne demek?

Kökeni: “Hüner” kelimesi yalnızca Türkçe’de bulunur ve başka hiçbir dilde kökeni yoktur. Anlamı: “Hile” kelimesi, bir kişinin beceri, yetenek veya ustalıkla yaptığı bir şeyi ifade eder.

Hünerli eller ne demek?

Kadın dayanışmasının güzel bir örneği: 26 kişilik gruplar halinde “Usta Eller” kadınları, Usta Eller Çarşısı’ndaki ahşap evleri 15 gün boyunca ücretsiz kullanma fırsatına sahip oluyor. Küçükçekmeceli kadınlar, el işi ürünlerini pazarda satarak aile bütçesine katkıda bulunabiliyor.

Elimde hüner var ne demek?

Dilimize Farsçadan gelen “hüner” kelimesi 16. yüzyılda edebiyata girmiştir. Bir kişinin bir sanatta veya zanaatta elde ettiği deneyim ve ustalığa beceri denir. Sufi bir terim olan Ehl-i Hüner, bilgi ve irfan sahibi olan kişi anlamına gelir. Bazı şairler “kâmil insan” yerine “ehl-i hüner” ifadesini kullanmışlardır.

Hünerli marifetli ne demek?

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk yıllarından beri kullanılan “hüner” kelimesi dilimize Farsçadan gelmiştir. Yetenek kelimesinin sözlük anlamı bilgidir. Bu kelimenin fiil hali “yetenek göstermek” olarak yazılır. Bir meslekte veya sanatta yetenekli olan kişilere becerikli denir.

Ayıbını hüner sanır ne demek?

Yapılan hatalardan ders çıkarmak ve onları tekrarlamamak önemlidir.

Hüner sahibi olmak ne demek?

1) Yaratıcı ol; 2) Herkesin yapamayacağı bir iş yap.

Altını saklamak değil kuruşu saklamak hünerdir atasözünün anlamı nedir?

TDK’nın “Altını saklamak değil, kuruşu saklamak marifettir” sözü ne anlama geliyor? Cevap: Tutumluluk, değersiz görünen şeylere değer vermekle elde edilir.

Pepee ne anlama gelir?

Pepee kelimesinin anlamı ise; Pepee karakterinin 4 yaşında, konuşma güçlüğü çeken bir çocuk olması ve karakterin isminin Anadolu’da konuşma güçlüğü çeken insanlar için kullanılan “Pepe” kelimesinden gelmesidir.

Heybe mi heybe mi?

Heybe, nesneleri saklamak ve taşımak için kullanılan bir çantadır. Türk Dil Kurumu’na göre kelime “Heybe”dir; genellikle saç, pamuk ipliği veya yünden dokunmuş, iki bitişik bölme ve bir parçadan oluşan, eşyaları saklamak için kullanılan bir çanta türüdür.

Heybe tahmini nedir?

Açıklama: Genellikle omuzda, at, eşek vb. üzerinde taşınır. Yük hayvanlarının yük taşıma aracı olarak kullanılan heybeler, birbirine yapıştırılmış iki torbadan oluşur. Eşya ve yük taşımak için tasarlandıkları için kumaşları çok dayanıklıdır. Yörede at, attan ayrılırken bir eyere bağlanır.

Enikonu ne demek?

Türkçe bir kelime olan Enikon, günlük konuşmalarda ve yazışmalarda sıkça kullanılır. Bu kelimenin ilk anlamı ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Bir problemin tüm varsayımlarını ve olası sonuçlarını göz önünde bulundurup incelemeye Enikon denir. Enikon kelimesi mümkün olduğunca açık ve belirgin anlamında da kullanılır.

On parmağında on hüner deyiminin anlamı nedir?

[1] Çok yetenekli olan, elinden gelen her şeyi yapabilen ve eline düşen her görevi başarıyla tamamlayan kişi.

Hüner ismi Türkiye’de kaç kişide var?

2. şampiyonluk. Hüner isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 165.

Huner R nedir?

Hun Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. (SKILL)

Hüner zannetmek ne demek?

İFADE AÇIKLAMASI “yetenek göstermek” 1) beceri göstermek; 2) herkesin yapamayacağı bir işi yapmak.

Hıyanet TDK ne demek?

TDK sözlük anlamına göre hıyanet; kötülük yapmak, kutsal sayılan şeyleri ele geçirmek, kötülük veya hıyanet yapmak, ona aykırı hareket etmek, hıyanet etmek anlamına gelmektedir.

Pepee’nin Türkçe anlamı nedir?

Pepee kelimesinin anlamı ise; Pepee karakterinin 4 yaşında, konuşma güçlüğü çeken bir çocuk olması ve karakterin isminin Anadolu’da konuşma güçlüğü çeken insanlar için kullanılan “Pepe” kelimesinden gelmesidir.

Estetik ne demek TDK?

Estetik, “sanatta ve yaşamda güzelliğin teorik bilimi, sanatsal yaratımın genel yasaları, güzellik duygusu, güzellik anlayışı” olarak tanımlanmaktadır (TDK, 1998).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Escort İlanları