Ürün orjinalliği nasıl sorgulanır?
Bu sistem genellikle bir ürüne özel olarak atanan benzersiz bir takip numarası veya barkod aracılığıyla çalışır. Kısaca ÜTS olarak adlandırılan sisteme, Google’da ÜTS aradığınızda ilk sayfayı ziyaret ederek erişebilirsiniz.
13 haneli barkod sorgulama nasıl yapılır?
Barkod programını sorgulamak istediğiniz ürünün ambalajı veya etiketi üzerindeki 12 veya 13 haneli sayı dizisini arayın. “Barkod sorgusu” veya “barkod numarası sorgusu” gibi bir anahtar kelimeyi aramak için bir arama motoru (Google, Bing, vb.) kullanın. Arama sonuçlarından bir barkod sorgusu sitesi seçin.
Barkod doğrulama nasıl yapılır?
İşlemi gerçekleştirmek için telefonunuza veya tabletinize e-Devlet Belge Doğrulama uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama, belge üzerindeki ilgili QR kodunu tarayarak veya barkod numarasını girerek belgenizi doğrulamanıza olanak tanır.
Barkod nereden okutulur?
QR QR KODUNU SADECE KAMERA İLE OKUMA Bu, yeni nesil işletim sistemlerine sahip cep telefonlarında mümkündür. Kameranızı açın ve QR koduna doğrultun. Ekran çerçevenizde hemen bir bildirim görünecektir. Akıllı cihazınız görüntüdeki bir QR kodunu buldu ve okudu.
Barkodlu ürün orjinal midir?
Türkiye’de Tekel ürünlerinin barkodları TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından düzenlenir ve her ürünün barkod numarası ürünün orijinal ve resmi olduğunu kanıtlar. Bu nedenle barkod sorgulaması ürünün sahte olup olmadığını kontrol etmek için önemli bir araç olabilir.
Orjinallik kodu nerede yazar?
Satın aldığınız ürünün ambalajının arka yüzünde yer alan 15 haneli alfanümerik matris kodunu ilgili alana girerek veya aynı alanda yer alan QR kodunu telefonunuzun kamerasıyla taratarak ürününüzün orijinalliğini doğrulayabilirsiniz.
Barkod kontrolü nasıl yapılır?
Doğrulamak istediğiniz belgenin barkod numarasını girin. E-devlet mobil uygulamasındaki barkodlu belge doğrulama özelliği, belge üzerindeki QR kodunu tarayarak belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulamanızı sağlar.
869 nerenin barkodu?
Türkiye’de üretilen ürünlerin barkodu 869 ile başlıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın satın aldıkları malları seçerken 869 ile başlayan barkodlara dikkat etmeleri ve yerel olarak benzer ise ithal ürünleri tercih etmemeleri bir zorunluluk haline gelmiştir.”
868 barkod hangi ülkeye ait?
GS1 Ülke ÖnekleriÖnekAçıklama865GS1 Moğolistan867GS1 Kuzey Kore868 – 869GS1 Türkiye870 – 879GS1 Hollanda136 satır daha
Barkod okuyucu nasıl test edilir?
Barkod okuyucu nasıl test edilir? Öncelikle bilgisayarınıza barkod okuyucu programını yükleyin. Ardından barkod cihazının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Telefonla barkod okutma nasıl yapılır?
Bir uygulama indirmeden QR kodunu nasıl tarayabilirim? Ekrandaki kamerayı seçin QR kodunun içeriğini görüntüleyin QR kodunu telefonunuzdan taramak işte bu kadar kolay.
Barkod sistemi nereden alınır?
Barkod numarasını nereden alabilirim? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), barkod numaraları için yetkili resmi kuruluştur. Bu nedenle, barkod numarası almak için bu kuruluşa bağlı bir servisle iletişime geçmeniz gerekir. Daha önce, barkod uygulamaları için Ulusal Mal Numaralandırma Merkezi (MMNM) kullanılıyordu.
Telefondaki barkod okuyucu nedir?
Telefondaki barkod tarayıcısının amacı nedir? Telefondaki QR kod okuma yazılımını kullanarak barkodda bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodları genellikle siyah beyazdır. Telefondaki barkod okuma yazılımı sayesinde birçok görevi de yapabilirsiniz.
Barkod numarası nasıl okunur?
Barkodun ilk 3 hanesi ülke kodunu, sonraki 4 hanesi ürünü üreten firmanın kodunu, sonraki 5 hanesi ürüne ait bilgileri ve son hanesi ise kontrol kodunu ifade eder.
Barkod okuyucu nasıl çalışır?
Bu cihazlar lazer ışınları veya bir ışık kaynağı kullanarak barkoda ışık tutar ve fotoseller yansımaları algılayıp bunları elektrik sinyallerine dönüştürür. Barkod okuyucular bir ışık demeti yayar ve geri yansıyan ışık miktarını ölçer.
ÜTS’den ürün sorgulama nasıl yapılır?
ÜTS’ye kayıtlı kullanıcınızla sisteme giriş yapabilirsiniz. ÜTS’ye kayıtlı ürün ve firma bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Birkaç saniye içinde e-devlet kapısına yönlendirileceksiniz ve e-devlet üzerinden giriş yapabileceksiniz. Başarılı bir şekilde giriş yaparsanız ürün takip sistemi otomatik olarak kurulacaktır.
Orijinallik takip sistemi nedir?
Orijinalliği şüpheli ürünlerin satışa sunulmasını önlemek amacıyla belge talep ediyor, sistemde kayıtlı belgelere ön belge kontrol süreçleri uyguluyor ve ön belge kontrol süreçlerinden geçemeyen ürünlerin sisteme girmesini engelliyoruz.
ÜTS’de kayıtlı olan ürünler orijinal mi?
Ürünlerin ÜTS’ye kayıtlı olması orijinal oldukları anlamına gelmez. Örneğin, sahte üreticiler veya korsan ithalatçılar aynı barkod numarasını kullanabilir ve ÜTS’ye kayıt yaptırabilir.
Bir ürünün nereye ait olduğunu nasıl anlarız?
Bir ürünün hangi ülkeye ait olduğunu üzerindeki barkodun ilk üç rakamından anlayabilirsiniz.