İçeriğe geç

Trendyol Marka Tescili Zorunlu Mu

Trendyol marka tescil belgesi zorunlu mu?

Bir diğer konu ise Trendyol’a kayıtlı tüm yeni satıcılar için marka tescil süreçlerinin zorunlu hale getirilmesi. Trendyol, yeni düzenlemesiyle e-ticaret platformunda satış yapmak isteyen tüm satıcıların marka tescil belgesi almak zorunda kalacağını duyurdu.

Marka tescil olmadan satış yapılır mı?

Markayı tescil ettirmek zorunlu mudur veya marka tescil edilmezse ne olur? Bazı durumlarda veya belirli sebeplerden dolayı marka sahipleri markalarını tescil ettirmezler. Marka tescili kanunen zorunlu değildir ve satışlarda herhangi bir kısıtlama yoktur.

Trendyol’da markasız ürün satılır mı?

Sorunun kısa cevabı şudur: Evet, satabilirsiniz.

Trendyol’da marka tescili nasıl yapılır?

Markanızı Trendyol’a eklemek çok kolaydır. Öncelikle satıcı hesabınıza giriş yapmanız ve üst taraftaki menüde bulunan “Ürünler” sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Açılan alt menüde “Belge işlemleri” bölümüne gidin. “Marka tescil prosedürü”nü göreceksiniz. Bu bölüm markanızın/markalarınızın durumunu takip edebileceğiniz bölümdür.

Marka tescili almak zorunlu mu?

Kişisel isimler, şekiller, renkler, harfler, sayılar, sesler ve malların veya ambalajlarının şekli gibi kelimeler de dahil olmak üzere herhangi bir işaret ticari marka olabilir. Ticari marka tescili zorunlu olmasa da tescil, ticari markaya ilişkin hakları kanıtlamak ve ticari marka ihlallerini önlemek için en önemli araçtır.

Trendyol için vergi levhası şart mı?

Anonim ve limited şirket sahiplerinin Trendyol’da mağaza açmak için aşağıdaki belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir: Vergi levhası, Ticaret Sicil Gazetesi. Faaliyet belgesi.

Marka tescil edilmezse ne olur?

Kayıtlı olmayan bir marka yasal olarak korunmaz ve markanızın kullanımıyla ilgili yasal işlemlerde zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Rekabet riski ve karışıklık: Marka tescili olmadan, benzer veya aynı isimlere sahip diğer markalar piyasada görünebilir.

Marka tescil ücreti ne kadar?

Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvurularında ücret 45,75 lira, marka tescilinde ücret 1121,92 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı başvurularında ücret 12,42 lira olarak belirlendi. Tasarım başvurularında ise ücret 183 lira olarak belirlendi.

Şahıs olarak marka tescili yapılır mı?

Özel şirketler tıpkı gerçek kişiler gibi marka tescili için başvuruda bulunabilirler. Tek kişilik işletmeler nominal olarak “şirket” olarak adlandırılsa da, genellikle yasal olarak “şirket” değildirler. Tüzel kişilikleri olmadığından, marka başvurusu “gerçek” bir kişi olarak yapılmalıdır.

Trendyol mersis no zorunlu mu?

İşletme açılışı sırasında eksiksiz olarak vermeniz gereken bilgiler şunlardır: Şirket Bilgileri: Kayıtlı E-Posta Adresi (KEP), Vergi Dairesi, Şirket Türü, Mersis Numarası, Fatura Türü, Vergi Kimlik Numarası/T.C.

Trendyol ürün satmak için ne gerekli?

Trendyol Satıcı Paneli üzerinden talep ettiğiniz bilgileri girin. Satıcı Sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi imza sirküleri ile birlikte 10 gün içinde Trendyol’a gönderin. Başvurunuz Trendyol tarafından onaylandıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz! 12 Temmuz 2024

Trendyol yetkili satıcı belgesi nasıl alınır?

Trendyol Ürün Menüsü: Trendyol platformuna giriş yapın ve “Ürün” menüsüne gidin. Belge İşlemleri: “Ürün” menüsündeki “Belge İşlemleri” sekmesine tıklayın. Buradan marka tescil sürecini başlatabilirsiniz.

Marka tescili kaç ayda çıkar?

Markaya itiraz olmadığı takdirde tescil işlemleri ortalama 15-18 ay içerisinde tamamlanmaktadır.

Marka tescili için şirket kurmak gerekir mi?

Marka tescili başvurusunda bulunmak için başvurucunun 18 yaşından büyük olması yeterlidir. Henüz ticari bir şirketiniz olmasa bile, bir birey olarak marka tescili başvurusunda bulunabilirsiniz.

Trendyol isim hakkı nasıl alınır?

Trendyol Üzerinden Marka Tescil Belgeleri ile İşlemler Trendyol’un Marka Tescil Formunu doldurun ve gerekli belgeleri yükleyin. Belgeleriniz Trendyol tarafından incelenecek ve onaylanacak veya düzeltmeler yapmanız istenecektir. Onaylandıktan sonra belgeniz Trendyol tarafından elektronik olarak gönderilecektir.

Trendyol hangi belgeleri istiyor?

Trendyol’da mağaza açmak için gerekli belgeler; Vergi levhası (2017 ve sonrası tarihli olmalı) İmza sirküleri (gerçek kişiler için imza beyannamesi) Satıcının üyelik sözleşmesi. Ticaret Sicil Gazetesi formatındadır.

Trendyol yetkili satıcı belgesi nasıl alınır?

Trendyol Ürün Menüsü: Trendyol platformuna giriş yapın ve “Ürün” menüsüne gidin. Belge İşlemleri: “Ürün” menüsündeki “Belge İşlemleri” sekmesine tıklayın. Buradan marka tescil sürecini başlatabilirsiniz.

Trendyol şirket zorunlu mu?

Trendyol’da satış yapmak için bir şirkete ihtiyacınız var. Yaptığınız her satış için bir fatura kesmeniz gerektiğinden, Trendyol’da bir şirket olmadan mağaza açamazsınız. Vergi mükellefiyseniz, Trendyol’da mağaza açabilirsiniz.

Tescilsiz marka olur mu?

Tescilli markaların yasal koruması Medeni Kanun hükümleri uyarınca mümkündür. Ancak ticari hayatta kullanılan tüm markaların tescilli olduğu söylenemez. Tescilsiz markaların da belirli koşullar altında yasal olarak korunabileceği amaçlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir